Hea otsus Ansipilt

Isegi, kui Ansip teeb teatud konjuktuursetel põhjustel otsuse, mitte erastada osaliselt Eesti Energiat on see lõpuks väga riigimehelik otsus ning eesti rahvale kasulik otsus.
Eesti Energia IPO-st ei võida eestimaalased, ega Eesti majandus tervikuna. Olles tugeva turupositsiooniga, väga suure käibega kontsern tähendab EE IPO kogu meie majanduse jaoks kaotust. Tänaste majandusnäitajate juures 40% EE aktsiate omastamine välisinvestori poolt tähendaks iga aastaselt 700 miljonit krooni kapitali väljavoolu riigist. Ehk kui selline osalus müüdaks 7 miljardi eest, oleksime sisuliselt 10 aasta pärast kaotanud kogu välisinvesteeringu.
Ja lõpuks peab selle kõik keegi ka kinni maksma. Maksame meie, Eesti maksumaksjad. Seda läbi kõrgema elektri hinna ning peame oma maksudega kinni maksma ka vähenenud riigieelarve tulud.
Kes võidaks EE IPO-st? Loomulikult Investorid, IPO korraldajad, kõik kess kauplevad aktsiaturgudel ja ka EE juhtidel oleks lihtsam, nad vabaneks suures osas poliitilise (kaudselt siis meie juhtimise) alt ning alluks alati ja ainult börsireeglitele ning ei peaks enam kuidagi põhjendama, miks on vaja elektri hinda tõsta. Põhjendus oleks ju elementaarne: elektri hind peab olema maksimaalselt kõrge, et kasvatada omaniku vara.
Ilmselt kuuleme lähiajal veel palju kapitalistide (just need kes teenivad kapitali vahendamise pealt) hala. Oleks ju EE IPO ärajäämine nende jaoks suur rahaline kaotus. Kaotus, mille peaksime kinni maksma meie, eesti rahvas.